Geocaching, maar dan Ibiza style.

Geocaches


Er liggen natuurlijk genoeg geocaches op Ibiza om de het persoonlijk aantal founds eens lekker op te krikken. Maar dat kun je ook in Nederland of België doen. Bezoek een trailtje met oppikkers en je sprokkelt er binnen no time een groot aantal bij elkaar. Het is mij gelukt er op op één dag 764 te 'vinden' Het was een belevenis, maar ééns en nooit meer.


Hier op Ibiza draait het om genieten, dus heb ik een aantal caches uitgezocht op bijzondere locaties. Om nog niet alles weg te geven, want die informatie krijg je als je echt mee gaat hier een paar plaatsen die wij zeker gaan aandoen.

GC3V182 - I'm Still Standing

 

In het uiterste Noord oosten van het eiland ligt Cala San Vicente, Een mooi zandstrand, helder blauw water en 2 van mijn favoriete restaurants: "The Boathouse" en "On the Beach". Ideaal voor een lunch / drankje. Oeps ik dwaal weer af, en verklap weer wat.

I'm Still Standing is een wandeling van maar 2,19 km (heen en terug) Een eitje dus zou je zeggen, maar we trekken er 2,5 uur voor uit. Het is een waanzinnige wandeling over een smal pad langs de kliffen naar een verlaten vuurtoren. Hier ben je echt aan het einde van de wereld. 


Dit is een uitdagende wandeling, waar bij je je hoogtevrees het beste thuis kunt laten.   
GC70H0B - FreeClimb * GC71E09 - Priates

GCG5XZ - Ibiza1  (2003!- Virtual) * GC70KD5 - Atlants


Ja, 4 in 1! Ibiza1: De oudste cache op Ibiza uit 2003 en het is een virtual. Deze cache ligt bij een van de vele piratentorens die Ibiza rijk is. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht op Es Verda. Dus als we toch een foto moeten nemen voor de virtual kunnen we er gelijk een groepsfoto van maken. Naar verluid het op 2 na meest magnetisch punt ter wereld. (Na de Noord- en Zuidpool) Vele verhalen doen hier de ronde over buitenaardse wezens tot aan dat de Serrenen hier woonden en door hun zingen de boten op de kust lieten lopen. Ik krijg hier gewoon een heel rustig (magisch?) gevoel, de Ibiza Vibe noem ik het maar..


En dan gaan we naar Atlantis. De onderwater stad. Ja, dat ligt hier net om de hoek. Maar je voelt je benen wel als je weer bij FreeClimb aankomt.

Lukt het ons dan nog de half open grot in te komen? 


 

GC2XBP5 - Festival Club - Lost Place


De eerste mega club van Ibiza opende in 1972 en 2 jaar later brak de oliecrisis uit en werd de club weer gesloten. Om nooit meer te openen. Doodzonde! Nu is het een unieke vervallen locatie waar de graffiti artiesten de baas zijn. 


Geen spoiler foto.. maar neem je camera mee!


Overig


Ja, dat blijft nog even geheim, maar je hebt een goed beeld van wat we zoal kunnen doen. Is het wat te heftig?, dan zijn er ook mooie auto Jeep routes met genoeg "bijzondere locatie" caches om je een dag(deel) te vermaken. Want alles mag en niets moet.


OK, nog eentje dan: GC171YB - Sa Talia De hoogste berg van Ibiza, vanaf hier zie je van boven af de vliegtuigen landen en heb je bijna een 360 graden uitzicht over het eiland. Zoals Leonardo DiCaprio zei in Titanic: I'm on top of the world!!