Geocaching @ Ibiza. 8-12 April 2021
Geocaching, maar dan Ibiza style.

Geocaches

Er liggen natuurlijk genoeg geocaches op Ibiza om de het persoonlijk aantal founds eens lekker op te krikken. Maar dat kun je ook in Nederland of België doen. Bezoek een trailtje met oppikkers en je sprokkelt er binnen no time een groot aantal bij elkaar. Het is mij gelukt er op op één dag 764 te 'vinden' Het was een belevenis, maar ééns en nooit meer.

Hier op Ibiza draait het om genieten, dus heb ik een aantal caches uitgezocht op bijzondere locaties. Om nog niet alles weg te geven, want die informatie krijg je als je echt mee gaat, hier een paar plaatsen die wij zeker gaan aandoen. 

Wat en waar:  • De gele cirkel in het Noordoosten is onze thuisbasis.
  • De rode cirkels zijn hiking trails/caches
  • Binnen de blauwe cirkels gaan we de Jeeps uit testen
  • De groene pijlen geven Lost places aan.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer gave plaatsen maar dit geeft een beetje een idee van de trip.


GC3V182 - I'm Still Standing

In het uiterste Noordoosten van het eiland ligt Cala San Vicente, Een mooi zandstrand, helder blauw water en 2 van mijn favoriete restaurants: "The Boathouse" en "On the Beach". Ideaal voor een lunch / drankje. Oeps ik dwaal weer af, en verklap weer wat.

I'm Still Standing is een wandeling van maar 2,19 km (heen en terug) Een eitje dus zou je zeggen, maar we trekken er 2,5 uur voor uit. Het is een waanzinnige wandeling over een smal pad langs de kliffen naar een verlaten vuurtoren. Hier ben je echt aan het einde van de wereld. 

Dit is een uitdagende wandeling, waar bij je je hoogtevrees het beste thuis kunt laten.   C4DYAE - SES FORMIGUES

Ook in het Noordoosten van het eiland ligt de Ses Formigues  trail. De route leid ons over de Rota de Ses Penyes door de bergen naar een rotsachtig schiereiland.  13 caches op rij. Een lekker stukje lopen vanaf waar de Jeep ons brengt. 5,1km in ongeveer 2,5 uur.

Na afloop rijden we natuurlijk  nog even langs GC4ERAV - Es Culleram, de grot waar in de prehistorie de eerste bewoners van Ibiza de godin Tanit vereerden. Tanit is de godin van de nacht, seksualiteit en dans. ... en daar staat Ibiza nog steeds bekend om.  


GC3RAAX - Sunset Island

Aangezien zwemmen in deze tijd van het jaar misschien nog niet zo'n goed idee is nemen we een paar subs mee... en peddelen we naar het eiland. De wandeling alleen al is een belevenis over deze vlijmscherpe rotsen.


GC70H0B - FreeClimb  *  GC71E09 - Priates  *  GCG5XZ - Ibiza1  (2003!- Virtual)  *  GC70KD5 - Atlants

Ja, 4 in 1! 

Ibiza1: De oudste cache op Ibiza uit 2003 en het is een virtual. Deze cache ligt bij een van de vele piratentorens die Ibiza rijk is. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht op Es Verda. Dus als we toch een foto moeten nemen voor de virtual kunnen we er gelijk een groepsfoto van maken. Naar verluid het op 2 na meest magnetisch punt ter wereld. (Na de Noord- en Zuidpool) Vele verhalen doen hier de ronde over buitenaardse wezens tot aan dat de Serrenen hier woonden en door hun zingen de boten op de kust lieten lopen. Ik krijg hier gewoon een heel rustig (magisch?) gevoel, de Ibiza Vibe noem ik het maar..

En dan gaan we naar Atlantis. De onderwater stad. Ja, dat ligt hier net om de hoek. Maar je voelt je benen wel als je weer bij FreeClimb aankomt. 

Lukt het ons dan nog de half open grot in te komen? 


GC70HPK - Crazy Cave (en verder)

Een wandeling langs de kust richting het noorden. De eerste cache uit deze reeks is verstopt bij een grot die nog echt bewoond werd / wordt. Dus wil je een echte Hippie spotten. Hier is je kans!

Het trailtje brengt ons bij Cala D'Hort. Dit is zo'n strandje waar het in de zomer overbevolkt is met hippe mensen. (niet te verwarren met de hippie van hierboven). Maar als wij er zijn zien we de alleen de schoonheid van het eiland met op de achtergrond nog steeds Es Vedra.

De enkele reis is 2,7 km. 


GC2XBP5 - Festival Club - Lost Place


De eerste mega club van Ibiza opende in 1972 en 2 jaar later brak de oliecrisis uit en werd de club weer gesloten. Om nooit meer te openen. Doodzonde! Nu is het een unieke vervallen locatie waar de graffiti artiesten de baas zijn. 

Geen spoiler foto.. maar neem je camera mee!

Overig

Ja, dat blijft nog even geheim, maar je hebt een goed beeld van wat we zoal kunnen doen. Is het wat te heftig?, dan zijn er ook mooie auto Jeep routes met genoeg "bijzondere locatie" caches om je een dag(deel) te vermaken. 

Want alles mag en niets moet.


OK, nog eentje dan: GC171YB - Sa Talia De hoogste berg van Ibiza, vanaf hier zie je van boven af de vliegtuigen landen en heb je bijna een 360 graden uitzicht over het eiland. De track van David Guetta omschrijft het het beste: (We might just) make it to heaven!